torsdag 25 februari 2010

VK svarar på kritiken

Det kom äntligen ett mejlsvar från VK på mitt tvärsura inlägg igår när de tog bort en av mina kommentarer till en artikel. Den enda hänvisningen var att den skulle strida mot deras kommentarsregler. Här lite mer om bakgrunden till min ilska.

"Hej Ingela!
Ser att du drabbades av en miss med din artikelkommentar i går. Vet inte om det var en miss eller en felaktig radering.
För oss på VK är det självklart att vi tillåter blogglänkar i artikelkommentarer, precis som HD, DN och Sydsvenskan, så länge de har med ämnet att göra och är relevanta för diskussionen. Men det finns givetvis den mänskliga faktorn som gör att det blir fel ibland.
Själv har jag svårt att se vad som bryter mot våra regler i din kommentar.

"Här hittar du mönstret
http://blogg.vk.se/Ingelahjulforsberg/2010/02/21/mossfebern-sprider-sig-158944"

Det enda jag kan tänka mig är att man av farten har klickat på fel knapp och på så sätt raderat kommentaren. Det händer alla, även mig, men är rätt sällsynt och beklagligt.
En sak som kan ställa till det är när det är kaos med mycket att göra och folk använder sig av url-förkortare eller lite skumma url:er då kan det ta tid att kolla var länken går. Jag brukar då lämna kommentaren till senare för att kunna granska länken och sedan godkänna eller för den delen radera kommentaren om det är befogat.

Det som jag ser som mest beklagligt är att ingen har svarat på ditt mail där du ifrågasatte varför kommentaren raderades. Där hade vi kunnat rädda upp det hela och benat ut om det var ett misstag eller om någon tyckte att du var lite för främlingsfientlig i din kommentar.
Jag lutar åt att det var det förstnämnda. ;)

Mvh
/Anders C"

All heder till redaktionenVK.se som förstod att jag härsknade till. Eftersom jag jobbar mycket med frågor och strategier kring sociala medier så blev jag lite fundersam om de skulle börja censurera länkar till blogginlägg i artiklarnas kommentarsfältet. Det är motsägelsefullt i en tid då sociala medier handlar om: "Sharing is caring!" Bloggosfären kan ju bidra med mer information i ett ämne som både kan hjälpa läsaren och journalisten att belysa en nyhet djupare.

Eller vad tycker du?

Inga kommentarer: