onsdag 24 februari 2010

Varför togs min kommentar bort?

I dag fick jag mig en näsbränna när jag skulle kommentera en artikel i Västerbottens Kuriren om att handarbetsbutikerna säljer slut på allt gult garn för att det råder OS-mössfeber.

Jag bloggade om
händelsen i söndags dels här men även i min blogg på VK-Kesomackan- i den digitala förändringens tid.

VK hade tidigare i höstas bloggsöktjänsten Twingly kopplat till sina artiklar på nätet men den har försvunnit. När jag läste artikeln om mössfebern så tänkte jag att jag kunde tipsa om mitt blogginlägg där även virkbeskrivningen på mössan finns.

Men ack och ve. Jag fick tillbaka detta svarsmejl:Oj, min kommentar om var man kan hitta mössbeskrivningen strider mot deras grundregler. Det lät allvarligt. Jag måste genast kolla vad jag har gjort mig skyldig till.Jag fattar fortfarande ingenting efter ha läst deras regler. Har jag månne gjort mig skyldig till hets mot folkgrupp eller upphovsrättsintrång? Nog för att jag utsatte maken för att se fånig på bild, men hets mot folkgrupp är väl att ta i? Och när det gäller upphovsrättsintrånget så har jag bara länkat till sidan där mössbeskrivningen låg. Eller är det jag misstänker att de inte vill visa omvärlden att jag var före med att skriva om mössfebern i söndags i min blogg? Hur som helst så jag har inte fått någon förklaring till varför kommentaren togs bort. Känns lite småaktigt faktiskt att inte erbjuda läsarna lite mer kunskap i ämnet.

Säg mig, hur hanterar ni länkningar till andra bloggar, sajter i era kommentarer? Det vore intressant att se om detta är något symptomatiskt eller bara ett enskilt fall.

4 kommentarer:

Calle Sirén sa...

Jag tycker att det var fel av VK att ta bort din kommentar. Störtlöjligt.

Linnéa sa...

Det var banne mig det barnsligaste jag läst!!!
Blev den censurerad?
Det enda de skulle kunna åberopa då var väl brott mot upphovsrättslagen, men den hade du ju inte brutit!!!
Nä, det är nog som du säger. De ville inte att du skulle vara först med en stickbeskrivning.
Ibland har mina kommentarer bara försvunnit, utan ett enda ord om varför de är borta? Inte ens ett mail har jag fått *snyftar*
DET är åxå skumt tycker jag.

deeped sa...

Helt klart ett fall av uppvigling. Jag menar - att råda folk att sticka sina egna mössor? Hur ska mössfabrikanterna klara sig då? Sen är det nog säkert ett upphovsrättsintrång också. Eller nåt. (obs stenhård ironi - det hela är faktiskt lite allvarligt: om de missar med din kommentar: hur många andra försvinner då?)

Ingela Hjulfors Berg sa...

Ja, men precis, hur många kommentarer försvinner på detta sätt, egentligen? De har i alla fall svarat mig varför de gjorde det, se senare inlägg.