fredag 4 september 2009

Succé för nya septemberpasset

De kom, de cyklade och de segrade! Det blev succé för det nya septemberspinnpasset i dag. Härliga svettiga 45 minuter fick jag uppleva med min cykelklass på Träningsvärkstan och jag höll tiden perfekt. Det är en dygd.

När kvinnan, med det krusiga håret i hästsvans och svettband i pannan à la Jane Fonda, nynnade med i "Crosstown Traffic" av Jimi Hendrix, då förstod jag att passet hade landat rätt. Hon hade nämligen innan beklagat sig över ryggvärk och ville understryka att hon inte skulle orka köra passet på högsta växeln. Men se, det gjorde hon, om det berodde på mig eller musikvalet, låter jag vara osagt. Kul hade vi i alla fall. Och det med bara en högtalare dessutom, den vänstra var urdragen under hela passet.En kille i sina bästa år, hejdade mig mitt i passet för att absolut få veta vem som spelade den tungtunga blueslåten i mitten. Förra gången hade jag uppgett fel efternamn på Mavis och det fick jag minnsann äta upp. Han hade letat med ljus och lykta efter henne på Spotify. Men det ska ju givetvis vara Mavis Staple, en kvinna vars röst får bomullen på fälten att frivilligt att hoppa ned i säcken och förvandlas till de ädlaste blåjeans.Sedan svettades vi vidare fram till "Work" av Kelly Rowland. Då brast det för Jane-Fonda-look-a-liken. Hon bara måste få veta vem den ljuvliga artisten var som fick henne att glömma all ryggvärk och pinna på som bara den. Jag fick lov att hojta ut låtnamnet mellan flåsningarna. Och det är något som händer mycket, mycket sällan. Snudd på unikt. Däremot är det ofta som cyklister kommer fram efteråt och berömmer både pass och musikval.


Hur som helst, detta blev ett underbart pass, en fantastisk start på en cykelhöst. Alla gick därifrån drypande av svett men fyllda av nya musik-och muskelupplevelser. Nog med skryt nu.

Tillsammans med Nemo i Göteborg har jag suttit och knåpat ihop låtval över delad Spotifylista, den finns här. Otroligt kul att ha någon annan cykelfantast att få dela låtar med. Låtar som känns i hjärteroten och inte lämnar en oberörd. Snacka om open crowdsourcing. Det ska jag göra inför nästa månadslista också.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Gillar inte spinning men trevlig musik att lyssna på när man avslutar jobbet en fredags-em också :-) Trevlig helg!

Ingela Hjulfors Berg sa...

Tack Kerstin. Men mina pass kan få de mest avoga att vilja spinna livet ur sig. Fast det är inte min devis. Jag vill att folk ska gå ut från passet fyllda av glädje och tillförsikt inför helgen. Typ: PAAAARTY!

Nemo sa...

Sååå kul att läsa -

Music is a spiritual guideance trough life

Lycka till med fortsatta pass