fredag 3 juni 2011

Facebooksida kommer till Kungens försvarVafan, låt Kungen gå på strippklubb, det är en facebooksida som startades häromdagen. Den har redan över 79 000 gillare. En av gillarna är till och med Umeås kommunalråd Lennart Holmlund. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Kommentarerna på sidan haglar till Kungens försvar:
"hade min fru sett ut som hans fru hade jag med gått på strippklubb"
"Alltså, jag sk*ter i om kungen går på strippklubb, jag sk*ter i om han tar en cigg bakom knuten på Drottningholm, jag sk*ter i om han tar en nubbe till maten, han kan t o m få lägga upp fötterna på soffbordet och ta en whiskypinne till fredagsmyset utan att jag går i taket. Låt honom vara, för Guds skull, han är ju bara en människa!"

Och här en oväntad kommentar av en tjej:
"Ja, det är ju uppenbart att han inte får mkt av drottningen...Så lite tillfredsställelse måste han ju få! Precis som en helt vanlig människa behöver."
Men hon får även mothugg:
"Vad fan ger dig rätten att hoppa på HENNE för kritik HAN får? Med din människosyn fattar man ju varför vi inte ens har lika lön för lika arbete......."
Det är tydligt att Kungen får göra vad han vill, på grund av majestätisk hävd och att han har en "hagga" till drottning. Det är ju synd om honom. Fokuset har förflyttats från hans misstänkta samröre med kriminella kretsar till Silvias tillkortakommande. Bara att vistas på en strippklubb är ju suspekt i sig och inte särskilt moraliskt försvarbart, eller? Men det är ju inget att väsnas över enligt kommentarerna. Snarare tvärtom.

Eller som en kille skriver på fb-sidan:
"Vår Konung är i fara, en utlänning hotar honom. Alla stridsdugliga män borde bilda en ring runt honom med dragna svärd! Den som förråder Konungen eller flaggan mister huvudet. Old school rättvisa!"

Facebooksidan är kanske en förklaring till varför en av fyra ungdomar i Sverige vill ha diktatur och är villiga att sälja ut sin rösträtt. Uppgifter som presenteras stort i media i dag.
Skrämmande, vart är Sverige på väg?


Andras inlägg om Kungens kris:

5 kommentarer:

Nemo sa...

Tycker också att det inte är så stor sak om han nu varit på
stripklubb i Atlanta, Sth eller varsom. Det är
om han ljuger om det som i så fall upprör mig.
Men det verkar inte FB-sidan hantera

Ingela Hjulfors Berg sa...

Håller med om att lögnerna är värre. Fast lite högre moral skulle jag uppskatta av Sveriges statschef.

Åsa Wirén sa...

Skit samma vem som går på stripklubb. Det är väl kvinnoförnedringen som är värst!

Ingela Hjulfors Berg sa...

Ja, kvinnoförnedringen är verkligen påtaglig på FB-sidan.

Docturnal sa...

Att det finns rötägg i på bägge sidor i varje debatt är ju mer än regel än undantag. Min erfarenhet av FB är dock att de allra flesta går med i dylika grupper för att de håller med om tesen i titeln och inte på grund av kommentarerna. Så om man hävdar att sidan i sig är dålig måste man ju hävda att tesen i sig är omoralisk. Att kungen går på strippklubb är i min mening endast omoraliskt i de fall där kvinnorna inte frivilligt kunnat välja att dansa där. Och när man talar om de kretsar kungen rör sig i kan jag verkar det otroligt att dessa kvinnor inte har andra alternativ till försörjning.