fredag 10 juni 2011

Umeås kommunalråd Lennart Holmlund får stöd på Facebook


Nu stormar det kring Umeås kommunstyrelse ordförande Lennart Holmlund (S). I förra veckan noterade jag att han gillade den lätt sexististiska Facebooksidan- Vafan, låt Kungen gå på strippklubb. Det har nu även både media och hans politiska motståndare uppmärksammat i VF.
Hans gillande av Kungens strippklubbsbesök ses inte med blida ögon. Holmund själv hävdar till VK att han blivit fejsrejpad. Till VF anser han att det bara står en massa strunt på internet att det kommer att självdö. Han är dessutom själv en flitig bloggare och har över 4000 vänner på Facebook.

Men hans förklaring verkar lite väl bra för att vara sant. Han har nog inte tänkt sig för när han gillade sidan om Kungens strippklubbsbesök och försöker nu svära sig fri. Det är väl Kungens besök hans ska förneka inte sitt eget Facebookgillande?
Men nu har även Lennart fått en egen försvarssida: Vafan, Låt Lennart Holmlund gilla vilka sidor han vill med över 4 000 gillare. Intressant utveckling. Vilket ansvar har en lokalpolitiker för sitt eget agerande i sociala medier? Behöver de ha någon moral alls?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag läste på hans egna blogg angående händelsen så fick jag uppfattningen att han stod för de åsikter gruppen i säg står för, DVS att vi SKITER i om kungen gick på strippklubb igår, i förrgår eller för 40 år sen. Att sedan media ställer så dumma frågor om varför han gillar en fb sida som är sexistisk och gillar strippklubbar så är det inte konstigt att man blir fundersam och tror man blivit hackad.

Mystery Man sa...

Om man tror att fb-sidan i fråga är sexistiskt så fattar man noll.

Ingela Hjulfors Berg sa...

Men det är väl jäkligt märkligt att tycka att ett lands statschef får göra vad fasiken som helst? Detsamma gäller en folkvald kommunrepresentant. Jag ställer faktiskt högre krav på dem än på andra svenska medborgare, de bör vara ett föredöme. Fast när det finns sidor som både försvarar Kungen och Lennart Holmlunds beteende då blir man ju bara mörkrädd.