tisdag 24 mars 2009

Byggskandal i Holmsjön

Sju villor! Det är var en markägare i grannskapet har tänkt smälla upp ett stenkast från Holmsjön i Umeå. Vi är helt tagna på sängen. När gav Umeå kommun tillstånd till det?

I alla år har vi fått veta att kommunen har bestämt att området inte ska exploateras mer för att det är ett så känsligt område. För snart tre år sedan kom en ny markägare till Holmsjön. Det första han gjorde var att meja ner all skog, ända ned till sjön trots protester från oss kringboende. Han skrattade bara rått och sa att han fick göra vad han ville med skogen.

I julas började det så rulla lastbilar fulla av jordmassor på vår lilla skogsväg. Sakta men säkert har ett smärre markområde växt fram. Vi var naiva och tänkte att allt är säkert i sin ordning eftersom Umeå Energi drar en ny fjärrvärmeledning i området.

Men när vi började kolla med kommunen så finns det inga bygglov. Markägaren har ansökt men hela tiden fått avslag. Kommunens avslag struntar han i. Han har tänkt exploatera området i alla fall, vad än tjänstemän, politiker och andra säger om hans tilltag. Kommunen står där med skägget i brevlådan, lastbilar och dumpers rullar på i en strid ström och inget händer. Media är kontaktade men historien verkar för snårig för att de riktigt ska få grepp om den. Detta är en megaskandal! Stoppa bygget nu!

3 kommentarer:

Dagny Nord sa...

Ojoj, det här var inte bra. Snart är det förstasidesstoff i tidningarna, huvuden börjar rulla och bortförklaringarna står som spön i backen. Huga ligen.

Ingela Hjulfors Berg sa...

Japp...jag önskar verkligen att huvuden ska rulla.Ingen kan väl ostraffat bara sätta ned bopålarna var man vill?

Erika sa...

Vad är det som händer med journalistiken, kan man då undra? Att inte någon reporter nappar på det här är för mig ofattbart. Vem är människan? Någon som har så vansinnigt mycket respekt med sig eller vaddå?