söndag 27 januari 2008

Skön stämning på Guldbaggegalan

Det var kul med Guldbaggegalan. Mycket kändisar och skön stämning på Cirkus. Mysigt ställe, betydligt mindre än jag trodde.

Jag hade snyggaste boan av alla, förstås. En kvinna bredvid mig började nysa så jag frågade henne lite nervöst om hon var dunallergiker. Nej då...det är bara så dammigt här på Cirkus, förklarade hon väluppfostrat.

Direktsändningen flöt på bra och när Gösta Ekman fick sitt pris för sin 50-åriga skådespelargärning stod alla upp och applåderade honom länge. Det var fint.

Pratade lite kort med Per Erik Svensson, vd, för Filmpool Nord. Han tog det lugnt, inga filmpriser den här gången. Men i år finns det nog läge. De har sex filmpremiärer på gång. Jag har intervjuat honom för Fly Nordics tidning Clear Skies som kommer att ligga i flygplansstolsfickan om ett par veckor.

Sedan blev det party på Operakällaren med mat och mingel dit vi bussades. Jag gnussade häck med Annika Jankell i jakt på läckerheterna på buffebordet. Hon är en tvärhand hög trots skyhöga silverklackar.

Arn alias Joakim Nätterqvist var söt och rejält packad mot slutet av kvällen. Han satt ändå på morgonen efter i tv-soffan så fräsch att vi konstaterade att han antagligen inte hade sovit något alls.

Dansade med Frida Hallgren, Sofia Helin, designern Lars Wallin samt dokumentärfilmaren Maud Nycander och hennes man och många, många fler.

Det var en märklig tillställning där både hög och låg blandades tilll en all skön mix. Där var riskkapitalisterna med backslick med den obligatoriska svala blondinen som bihang, den blodfattige arkivariern från filmhuset, spralliga filmstudenter från DI, skådisar, skådisar och åter skådisar.

Intressant men knappast någon tillställning som går till historien som världens mest eleganta eller häftiga. Fast jag skulle nog tänka mig att gå i gen.

Dock var Operakällaren en besvikelse, maten var god men arrangemanget hade en släng av finlandsfärja över sig. Särskilt som alla tvingades se på ett playbacknummer à la Christer Lindarw men betydligt sämre. Fast kändisarna verkade gilla det. De log och applåderade glatt åt plagierade schlagerlåter med texter som : För jag suger sååå bra framförd av en manlig Lena PH -kopia.
Fast enligt initierade källor så är det inne med den typen av underhållning i Stockholm.