fredag 18 juli 2008

Engla och Pernilla...

Anders Eklund, mördade er brutalt. Han lär ha blivit arg på lilla Engla för att hon hade försvarat sig och sparkat honom på benen. Hans kommentar i rätten är obetalbar: " Hon moppsade sig emot mig, så gör man inte mot vuxna." Men han tycker att han får kidnappa, strypa och våldta värnlösa barn och kvinnor. Det är så jäkla tröstlöst. Varje dag läser och skriver jag om våldtäkter som sker runt om i landet av män som tycker sig ha den oförbehållslösa rätten att låta sin sexualitet och hat mot kvinnor styra deras liv.
Jag sommarjobbar på en stor nyhetsbyrå och får både läsa och skriva om eländet varje dag. Tittade lite förstrött i DN i dag och kollade in bostadssidorna. Flådiga och dyra lägenheter. Jag kan inte låta bli att associera till min yrkesvardag när jag läser mäklarnas försäljningsargument: " 4:a Liljeholmen. Praktfull våning vid vattnet. Här dumpar du lätt en nätt kvinna direkt från balkongen rakt ned i den glittriga sjön. Garanterat vittnesfritt."

"2.a Gröndal. En arkitektonisk fullträff. På den glänsande Kolmårdsmarmorn och den oljade parketten torkas överflödiga blodspår lätt bort."

"Sköldinge lantligt. Helt ostört i skogsglänta vid vägs ände! För dig som gillar barn."

"Bålsta. 2 rok. Med ett högt och fritt läge utan insyn ligger denna trevliga och ljusa lägenhet. Bra ljudisolering till grannarna. Något för den folkskygge psykopaten."

Bevara mig väl...vilka galna tankar som sköljer genom hjärnan.