fredag 27 augusti 2010

Svenskar största invandrargruppen


I dag släppte Sverigedemokraterna sin valfilm. Jag väljer att inte bädda in den i det här inlägget, men i korta drag så handlar den om att stoppa invandringen som lär dränera Sveriges statsbudget. Allt gestaltas av en stackars pensionär med rollator, som försöker få ta del av kakan men som blir omsprungen av ett gäng kvinnor i burka som tränger sig före. Pensionären sträcker upp handen mot en nödbroms markerad Pensionär och ska därmed lyckas hejda invandringen.

Filmen är producerad av Anders Köningssson föredetta medarbetare på Sveriges Radio. Han hävdar att han bara gjorde ett jobb vilket som helst. Javisst, du kommer att göra en fantastisk karriär. Läs hur det gick för PR-byrån som hjälpte FI, det har gått lysande för dem sedan de gav Schyman pengar att elda upp inför pressen i Almedalen. Alla vill ha dem, för att det snackas om dem. Inte för att de gillar dem.

TV4 har stoppat valfilmen med hänvisning att det handlar om hets mot folkgrupp och strider mot demokratiprincipen. Nu finns filmen bara att beskåda på Youtube. Kommentarerna på twitter om att den nu får en större viralspridning än om den visas på TV4 är möjlig. Men skillnaden att när den sprids på nätet så når den de unga som kan kommentera filmen och även se vad SD verkligen står för. Det är inte en smickrande bild de visar upp.

Debatten är mer öppen på nätet. Visas valfilmen bara på TV så kan ju ingen kommentera den. Dessutom är det bara pensionärer som ser på TV idag. De unga skyr ju TV.
Jag tror inte alls på att tiga ihjäl debatten, tvärtom. Debattera SD mera! Visa vilka de verkligen är. Dra ut spökena ur garderoben, de dör när de kommer fram i ljuset.

Att den största invandrargruppen skulle vara muslimer i burka är helt osant. Den största invandrargruppen är faktiskt svenskar enligt SCB. Förra året återvände över 18 000 svenskar till Sverige, förmodligen många pensionärer som även själva har invandrarbakgrund.
Jag är själv andra generationens invandrare - finländare. Och det är jag jäkligt stolt över.

Relaterade länkar:

Den här artikeln kommer ge Sverigedemokraterna mer röster

Antigayretorik: Några punkter om SD:s valfilm

Sverigedemokraterna.se i topp på Google

Sverigedemokraterna.de - Sverigedemokraterna ska bemötas sakligt


Isobels text och verkstad: Därför borde TV4 visa sverigedemokraternas vidriga rasistfilm

SD möttes av burop


Bild: Joakim Nilsson