måndag 31 maj 2010

Schlagerfest eller slagträ?

Vaknade med ett ryck i morse. Va? Minst tio döda och 30 skadade på Ship to Gaza! Det är inte möjligt? Jag letade frenestiskt efter mer info.
Jag följde i söndags Ship to Gaza live via nätet. 800 aktivister från 50 länder som vill hjälpa människorna i Gaza med förnödenheter. Trots att ingen riktigt trodde att Israel skulle släppa in dem så verkade deras uppsåt ändå ärligt. De vill förändra världen till det bättre, för alla.

I helgen såg vi finalen i Eurovision song contest, där Israel ingår som medlem trots att de inte är européer, men vi låter dem ändå tävla år efter år. En fantastisk flashmob som mellanakt med glada dansande människor spelades upp Live i våra tv-apparater. Alla är vi européer- share the moment.

Men nu har aktivisterna som också är européer med en önskan om en förändring och kanske schlagertittare förvandlats till slagträ av den Israeliska regeringen. Jag känner bara förtvivlan. Vart är vi på väg?

Jag håller inte på Israel, inte heller på Hamas, jag vill att människorna på Gaza ska få uppleva vardag, det vill säga fred.

Så här lät det när Israeliska armén försökte stoppa Ship to Gaza:
Attacken mot det turkiska fartyget i flottan Ship to Gaza:Relaterade länkar:

Gaza Graffitti- journalisten Mia Gröndahl visar hur livet i Gaza ter sig för människorna som lever under Hamas förtryck.

Niklas Wykman, Politikerbloggen: Ship to Gaza är nyttiga idioter och terrorister

Jytte Guteland, politikerbloggen: Reinfeldt måste sparka Niklas Wykman

DN: Israelisk militär: 10 aktivister dödade