torsdag 22 november 2007

Föreläsningar på G

Två församlingar har bokat in mig för filmvisning och snack efter jul. Kul. Det är Backens församling, Umeå 31 januari samt Porsöns församling, Luleå 14 februari 2008.
Även BRIS är intresserad av föreläsningar. Det tar sig, jag pratar gärna om min film och vilka känslor den väcker.

Släkten kallar

Jag fick ett telefonsamtal häromdagen. Det var min kusins man Boris Mård som ringde. Han går en längre vidareutbildning på Räddningsskolan i Sandö. Han hade hört av min faster Viola att filmen var klar och att hon hade sett den. Till honom hade hon sagt att den inte alls var dömande.
Han är gift med min farbror Anselms dotter och han sa att han gärna skulle vilja se filmen, helst innan Anselm. Antagligen ville han väl kolla den innan för att se om den ställer hans svärfar i dålig dager, eller inte. Jag har förstått att det finns en rädsla i släkten att jag ska hänga ut dem och deras tro. De är ju medlemmar i Laestadianernas fridföreningars förbund. Vad det innebär kan ni läsa mer om här: http://www.lestadiolaisuus.info/svenska/
Hur som helst så ville han beställa ett ex av filmen. Jag var lite tveksam först eftersom när det gäller släkten så ville jag helst se den tillsammans med dem. Men, men...jag föll till föga och har nu skickat honom ett exemplar. Undrar om den passerar censuren?