måndag 27 september 2010

Har överlevt min första bokmässa

Trots jäkligt tjockt i hals och bihålor tog jag mot bättre vetande flyget ned till Bokmässan i Göteborg i onsdagskväll. Inte för att jag inte ville, utan för att det gjorde så ont när det slog lock för öronen när vi mellanlandade i Stockholm och sedan gick ned i Göteborg.

Men jag är glad att jag trotsade förkylningen. Det var verkligen en annorlunda upplevelse att vara på mässan. Mycket folk, hög kändisfaktor och svettigt. Och väldigt kul också. Dessvärre missade jag blogghörnan på Natur och Kultur. Den lär väl finnas där nästa år också, antar jag?

Aldrig hade jag förstått hur stort mässan var. GT:s tio tips för att överleva bokmässan var ovärderliga. Men jag lydde knappt någon, inte i år men nästa år så har jag bättre koll. För självklart blir det en tur nästa år.

Jag köpte en fin t-shirt till maken av Stig Dagerman-sällskapet med ett utdrag ur en av hans böcker. Och på köpet fick jag texten sjungen för mig av självaste ordförande Bengt Söderhäll. Mycket charmigt. Maken gillade det också.Fredagskvällen avrundades med trevlig middag hos författarinnan Karin Edvall och hennes vänner. Både bekanta och nya bekanta som Eva Gabrielsson, änka efter Stieg Larsson, dök upp. Det blev mycket intressant prat kring hennes nya bok till SD:s valseger. Alla gästerna hade mer eller mindre rötterna i Västerbotten, där SD inte kom in överhuvudtaget. Det var en stor tröst för alla.

Kolla in lite mer bilder här.