onsdag 26 maj 2010

Våga vägra Facebook!

Har Facebook blivit för mainstream?Med över 400 miljoner medlemmar i världen och drygt tre miljoner i Sverige så får man nog kalla att det sociala nätverket verkligen har lyckats nå en kritisk massa på nätet.

Inte så konstigt att det då kommer motrörelser. Den här t-shirten lär nog sälja som smör i sommar och kanske bli lika vanlig som, just det, Facebook.

En eftermiddag hos TU- Tidningsutgivarna

I måndags var jag inbjudan att hålla en spaning om Den super, super glokala marknadenTidningsutgivarnas årsstämma i Stockholm. Ett mycket trevligt uppdrag.

Men jag har sällan sett så många kostymprydda män i ett och samma rum förut. De få kvinnorna i skaran kändes som unika orkidéer. Skönt att de har Anna Serner som vd. Hon verkar vara en framåt kvinna med idéer. Dessutom fick jag en fantastisk blombukett med mig hem.

Här är presentationen:


Finaldags för Folkdräkt 2.0

Nu är alla de nya uppdaterade folkdräkterna klara. 25 designers har under en månad på uppdrag av STF under projektet Folkdräkt 2.0 jobbat med att ta fram en ny folkdräkt för varje landskap. Vinnarskapelsen ska sedan skänkas i bröllopsgåva till kronprinsessparet.

Min favorit är Anna Svensson som har skapat en annorlunda dräkt för Lappland. Vi möttes i början av maj i Abisko. En rolig tjej som kom på villovägar med Narvikståget. Jag siade om att dräkten skulle bli vit och se, jag fick rätt. Gå in och rösta på hennes vita kreation, det är en dag kvar.

Imorgon, torsdag, kl.19.00 livestreamas finalen från Reginateatern där vinnaren ska utses. Även om jag är västerbottning så håller jag på Lapplands folkdräkt.