lördag 14 maj 2011

Vecka 19- Chips, självmord och frilansarspelet

Chipsindex var ingen populär jämförelse när finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M)i Stockholm jämförde höjningen av SL:s månadskort med priset av tre chipspåsar motsvarande hundra kronor. Peanuts för en höginkomsttagare men en förmögenhet för någon på ruinens brant, enligt belackarna. Planka.nu som vill verka för gratis kollektivtrafik hakade på och har bland annat startat sidan www.slindex.se där man kan räkna ut vad olika saker kostar i antal chipspåsar, som till exempel att Rosdahl har en lön motsvarande över 2 000 chipspåsar.

Bloggkampanjer lönar sig. För några veckor sedan drog Pontus Löf och Sofia Mirjamsdotter igång en kampanj mot självmord.com på Google för att få Vårdguiden och andra sajter, som vill hjälp människor i nöd, istället att toppa i sökmotorn. Vi var många bloggare som antog utmaningen och vi lyckades. Nu ligger Vårdguiden.se högst på Google sök för självmord och självsmordssajten har lagt ned enligt SVT. Ägaren till självmordssajten märkte att sajten snabbt förlorade mark och valde därför att lägga ned den men chattrummet finns kvar. Så här säger han till SVT: "Det finns många besökare som behöver prata av sig och diskutera sina känslor ocensurerat"
Jag är mycket tveksam till om det är mer självmordsråd som mänskligheten behöver.

Som gammal frilansare föll jag för den här infografiken som @ronnestam delade. Mycket rolig och faktiskt ganska peppande. Vi vill ju alla kunna njuta av ett frilansarliv efter detta, kanske i Florida till och med.