onsdag 27 oktober 2010

Lila kan rädda liv

I dag har hundratusentals människor burit något lila över hela världen för att sympatisera med alla unga HBT-personer som inte vågar leva öppet som homosexuella. I USA pågår ett projekt som heter It Get Better där HBT personer berättar om sina upplevelser på Youtube. Här en film med anställda på Facebook.
På Facebook-sidan "Bär något lila för att säga något självklart" som lockat över 100 000 medlemmar bara i Sverige fanns denna infotext att läsa:

"På senare tid har fem unga pojkar begått självmord i USA efter att ha blivit mobbade på grund av sexuell läggning. Det är lätt att avfärda som något som bara händer "over there i bibelbältet", men så sent som 2009 pratade FHI om unga HBT-personers hälsa i Sverige. Fysiskt mår de bra, psykiskt mår de sämre. Självmordsförsök är 2,5 gånger vanligare bland unga kvinnor som är osäkra på sin sexualitet, och mer än 5 gånger vanligare bland dito unga män.

Det räcker med en näsduk synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns. "

Jag ville inte vara sämre utan tog på mig lila tröja, lila strumpor och poserade vid bilen med min lila isskrapa och laddade upp den på Facebook. (Kolla särskilt in mitt fina pincettgrepp om isskrapan, ville göra en stilig pose.) Jag hoppas den här aktionen räddar någon ung människas liv. Kanske kan det bli en vecka nästa gång?

Playstation mobil för unga spelkillarDen allra första Playstation Phone är på väg, laddad med Android, skriver Mashable. En hybrid mellan mobil och spelkonsol med 5 megapixels kamera. Ungdomar är inte kända för att ringa utan mer för att SMS:a, mycket billigare. Och tänk med vilken snabbhet de kommer kunna knacka fram ett meddelande på en konsolmobil? Fast det kanske ändå blir mest: oooorrka.

Tanken på att utveckla en mobil som en spelkonsol är genialisk. Det lär finnas miljontals unga killar som lär tråna efter luren. Annars verkar mobilbranschen mest har lockat unga tjejer med pimpade mobiler. Kan Playstationmobilen bli en ny succé för Sony Ericsson?

Frågan är när kommer den på marknaden? Och när kommer Xbox att ge sig in i mobilbranschen? Än så länge verkar det mest vara en önskedröm för en engelsk grafisk designer. Vet inte om det är tjejen eller Xbox mobilen som lockar mest.