söndag 27 juni 2010

M som i MidsommarFantastiskt väder, goda vänner, avsmakning av snapsar och världens godaste vitchoklad kladdkaka gjord av sonen Isak blev en fin inramning på årets midsommarfest i Holmsjön.

Snapstävlingen med både åttondelsfinal, kvarten och semi vanns av Snälleröds ekologiska snaps Jungfruns Vårbrännvin, på andra plats kom Absolut Hallon, eller möjligen citron. På tredje plats kom Skorpion vodka som jag inhandlade på Fortnum & Manson i London och på jumboplats kom Greeeekland med Raki från Kreta. Det var verkligen en rysare konstaterade hela sällskapet.

Gunnar tyckte vi skulle skapa snapsarnas Eurovision där alla i Europa sitter hemma med var sitt kit och provsmakar och poängsätter.

"Men då kommer det väl någon jäkla snaps från Moldavien och snor hem hela klabbet", sa Gunnar och vi skrattade gott.

På den bärbara vevgrammofonen, som inhandlades i Viborg, Ryssland, för några år sedan, sjöng Jussi Björling - Kyssar utan kärlek samtidigt som andmamman Anki guppade förbi med sin lilla barnaskara ute på sjöns vågor.

Mmmm....
Det är mysigt med midsommar.Recept på Vitchokladkladdkaka med marshmallows:


2 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
3 msk Mjölk
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör

75g smält Mjölkchoklad
100g Marshmallows - klippta i mindre bitar
25-50g smält Mörk Choklad

Gör så här
Rör med en slev ihop ägg och socker. Sikta i vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt mjölk, vit choklad och smör. Rör smeten slät och fin. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och ringla i mjölkchokladen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Strö över marshmallows och ställ in kakan på grilleffekt tills marshmallowsen har smält och fått en gyllene färg. Låt kakan svalna en aning och ringla över mörk choklad. Låt kakan vila i kylen över natten.