tisdag 1 december 2009

Västerbottensnytt gör inslag om sorg på nätet

I dag har jag blivit intervjuad för Västerbottensnytt om sorg på nätet tillsammans med internetforskaren Eva Svedmark på Informatik på Umeå universitet.

Det är den
senaste tidens bloggande om min förlorade nätvän Tea som gjorde dem nyfikna att titta närmare på fenomenet med att människor kan sörja personer som de aldrig har träffat.

Tack vare prästen
Ingrid Stillström i Bodum församling i Jämtland så har vi nätvänner fått möjlighet att delta i minnesstunden efter Tea och Tilde som hölls i fredags. Det är första gången som jag känner till att en präst är aktiv och kontaktar nätvänner och bjuder in dem.

Hon är en
föregångare för ett fenomen som är här för att stanna.

Du kom hem i en plåtlåda

I dag är det första december. Du har varit borta i 17 år. Jag skickar en tanke till dig, min brorsdotter. Du blev bara 21 år. Hela den sommaren hade du sparat pengar för att göra ditt livs resa tillsammans med vännerna til Sydamerika.

Du berättade på telefon att du skulle först till Mexico, sedan till Guatemala för att läsa spanska i några veckor, själv. Sedan skulle du ansluta till dina vänner, som du reste med, i Costa Rica. Vi skulle ses efter jul. Då skulle du börja plugga här i Umeå.
Det blev inte så.