fredag 10 juni 2011

Umeås kommunalråd Lennart Holmlund får stöd på Facebook


Nu stormar det kring Umeås kommunstyrelse ordförande Lennart Holmlund (S). I förra veckan noterade jag att han gillade den lätt sexististiska Facebooksidan- Vafan, låt Kungen gå på strippklubb. Det har nu även både media och hans politiska motståndare uppmärksammat i VF.
Hans gillande av Kungens strippklubbsbesök ses inte med blida ögon. Holmund själv hävdar till VK att han blivit fejsrejpad. Till VF anser han att det bara står en massa strunt på internet att det kommer att självdö. Han är dessutom själv en flitig bloggare och har över 4000 vänner på Facebook.

Men hans förklaring verkar lite väl bra för att vara sant. Han har nog inte tänkt sig för när han gillade sidan om Kungens strippklubbsbesök och försöker nu svära sig fri. Det är väl Kungens besök hans ska förneka inte sitt eget Facebookgillande?
Men nu har även Lennart fått en egen försvarssida: Vafan, Låt Lennart Holmlund gilla vilka sidor han vill med över 4 000 gillare. Intressant utveckling. Vilket ansvar har en lokalpolitiker för sitt eget agerande i sociala medier? Behöver de ha någon moral alls?