torsdag 6 januari 2011

E-böcker - endast några klick bort!


God fortsättning på er. Själv har jag slöat rejält, till och med låtit bloggen vila ordentligt.
Det har blivit mycket läsande i helgerna. Framförallt har jag testat hur det är att läsa böcker på iPaden, de flesta bibliotek erbjuder idag utlåning av e-böcker via nätet.

För att kunna läsa e-böcker i iPad och iPhone behöver du ladda hem appen Bluefire Reader från appstore, sedan är det bara att besöka E-lib och kolla in deras utbud av e-böcker. Det går också att låna hem böcker till sin dator också, då behöver du installera Adobe-Digital Editions.
Bibliotekariebloggen kan du läsa hur du gör för att ladda hem böcker från biblioteket till din iPad/iPhone. Gratisböcker till mobilen hittar du även på Project Gutenberg.

Men hur är det då att läsa en e-bok på iPad? Jag tycker det är en väldigt skön läsupplevelse, betydligt bättre än att läsa på datorn. Och enkelheten över att kunna ladda hem en bok som jag vill läsa just nu är perfekt. Jag behöver inte ta mig till biblioteket eller bokhandeln för att hämta hem boken. Lånetiden är 28 dagar och ingen lånekö, det är bara att ladda hem. Med bara några få klick så har jag den snart i min hand. Perfekt! I love it!Böcker jag har laddat hem från biblioteket i dagarna för en nystart 2011: