fredag 4 september 2009

Hitta till bästa kaféet med din Iphone

I går släpptes en efterlängtad Iphoneapplikation, nämligen allakartor.se. Applikationen bygger på Ted Valentins cafekartan.se.Nu kan du hitta till det bästa kaféet i kvarteret direkt i mobilen när du besöker Sundsvall till exempel eller kanske bästa sushistället, till och med kyrkor finns listade.

Alla som vill kan gå in på allakartor.se och betygsätta sina favoritställen runt om i landet. Det är ditt omdöme som avgör om jag kommer att äta sushi i Umeå på Sagami eller Sea Street Sushibar.

Applikationen för Iphone finns på appstore här och för Android här.

Succé för nya septemberpasset

De kom, de cyklade och de segrade! Det blev succé för det nya septemberspinnpasset i dag. Härliga svettiga 45 minuter fick jag uppleva med min cykelklass på Träningsvärkstan och jag höll tiden perfekt. Det är en dygd.

När kvinnan, med det krusiga håret i hästsvans och svettband i pannan à la Jane Fonda, nynnade med i "Crosstown Traffic" av Jimi Hendrix, då förstod jag att passet hade landat rätt. Hon hade nämligen innan beklagat sig över ryggvärk och ville understryka att hon inte skulle orka köra passet på högsta växeln. Men se, det gjorde hon, om det berodde på mig eller musikvalet, låter jag vara osagt. Kul hade vi i alla fall. Och det med bara en högtalare dessutom, den vänstra var urdragen under hela passet.En kille i sina bästa år, hejdade mig mitt i passet för att absolut få veta vem som spelade den tungtunga blueslåten i mitten. Förra gången hade jag uppgett fel efternamn på Mavis och det fick jag minnsann äta upp. Han hade letat med ljus och lykta efter henne på Spotify. Men det ska ju givetvis vara Mavis Staple, en kvinna vars röst får bomullen på fälten att frivilligt att hoppa ned i säcken och förvandlas till de ädlaste blåjeans.Sedan svettades vi vidare fram till "Work" av Kelly Rowland. Då brast det för Jane-Fonda-look-a-liken. Hon bara måste få veta vem den ljuvliga artisten var som fick henne att glömma all ryggvärk och pinna på som bara den. Jag fick lov att hojta ut låtnamnet mellan flåsningarna. Och det är något som händer mycket, mycket sällan. Snudd på unikt. Däremot är det ofta som cyklister kommer fram efteråt och berömmer både pass och musikval.


Hur som helst, detta blev ett underbart pass, en fantastisk start på en cykelhöst. Alla gick därifrån drypande av svett men fyllda av nya musik-och muskelupplevelser. Nog med skryt nu.

Tillsammans med Nemo i Göteborg har jag suttit och knåpat ihop låtval över delad Spotifylista, den finns här. Otroligt kul att ha någon annan cykelfantast att få dela låtar med. Låtar som känns i hjärteroten och inte lämnar en oberörd. Snacka om open crowdsourcing. Det ska jag göra inför nästa månadslista också.

September spinn!

Nu jäklar har jag satt ihop ett 45 minuters svettigt spinnpass som bara måste tilltala både 50-åriga vasaloppsåkare och 35-åriga receptionister. Tack Nemo för hjälpen! Du är en pärla.Utan dig hade jag aldrig fixat den.

Inledning:

Crazy - Seal
The Girl and the Robot- Röyksopp och Robin

Första backen:

Magnificient - U2

Lite lätt utförslut:

Crosstown Traffic - Jimi Hendrix

Tung uppförsbacke:

Signed, Sealed, Delivered - Stevie Wonder
Eyes on the prize - Mavis Staples

Sista rycket:

Cover Me - Bruce Springsteen
Pretty Thing - Michael Jackson
Work- Kelly Rowland

Återhämtning:

Clocks- Coldplay

Stretch:
A change is gonna come - Seal
The wrestler - Bruce Springsteen


Här har du hela spellistan på spotify:
http://open.spotify.com/user/kesomackan/playlist/0wERj6SlkTGUOI7rhqrQw0