torsdag 30 juni 2011

NYC, Geek Girls Meetup Umeå och Nöjesmagasinet City

Det blev en mäktig vecka i New York med massor av spännande intryck både från staden i sig och från konferensen 140 character conference-The state of now. Representanter från över 18 länder och 30 stater deltog. I två dagar talade en mängd social media människor för drygt 850 deltagare. Konceptet var nedkokat till tio minuter per talare och fanns det tid över var det möjligt att ställa frågor. Mycket korvstoppning blev det.

Men ändå kul att vara på plats och höra vad som bekymrar amerikanerna med sociala medier och nätet. Framförallt är det ganska dyrt att surfa i USA, de flesta betalar omkring 300 kr per månad för att surfa antingen hemma eller på sin mobil. Fler öppna trådlös nätverk är på väg att lanseras i New Yorks parker men det är inte tillräckligt menade många. Vi kommer att få se fler fattiga studenter sitta i parkerna på vintrarna för att kunna skriva klart sina uppsatser var deras slutsats, nej, fram för billigare internet åt alla för att minska klassklyftorna, tyckte borgmästaren från Newark.

Annika Lidne, från Disruptive Media var också där, det var kul att vi fick en pratstund tillsammans. Vi delade samma uppfattning om att konferensen kändes spretig och med bara en lunchrast på en timme var det svårt att hinna mingla med folket på plats. Internetworld från Sverige var också där och skrev om eventet, en bra sammanfattning tycker jag. Här finns lite mer skrivet om eventet i NYC.

Väl hemma igen har det tuffat på bra, det är klart att vi nu drar igång Geek Girl Meetup Umeå i höst, de första kontakterna har tagits med Geek Girl Meetup Stockholm vars event jag besökte i maj. Maria Söderbergh och Heidi Harman är våra ledstjärnor från Geek Girls Stockholm, de har introducerat konceptet för oss på kansliet för Teknik och naturvetenskap på Umeå universitet som också kommer att sponsra nätverket.
Vi har smått kommit igång redan och har redan ett par andra samarbetspartners, Infotech Umeå och HUMlab.

En blogg finns det också för Geek Girl Meetup Umeå, kolla in den lite nu och då. Är du en tjej som bär på en massa spännande teknikidéer, vill kanske snacka om kommunikation i digitala medier eller innovation, då ska du kontakta mig. Vi söker efter tjejer som vill vara med och påverka samt vara förebilder för andra kvinnliga nätnördar. SR Västerbotten snappade upp att vi är på gång så jag klev upp på midsommaraftonsmorgon och lät mig bli intervjuad live om Geek Girl Meetup Umeå. Lyssna mer här.

Sedan har jag ju faktiskt fått skriva en krönika för Nöjemagasinet City i Umeå under vinjetten Megafonen - som är något av en motsägelse för oss som gillar sociala medier- men det var i alla fall en ära då tidningen är ganska grabbig i mitt tycke. Nyfiken på krönikan? Well, än så länge finns den bara i pappersform, men när den läggs ut digitalt så lovar jag att ladda upp den här på bloggen.

Nu tar jag snart sommarlov på riktigt. Längtar efter svalkande bad och annat småtrevligt.
Jag kommer att blogga sporadiskt under juli. Sugen på NYC? Kolla in mina bilder på Facebook.

PS: Den orangea resväskan visade sig vara en riktig eländes upplevelse. Security på hotellet fick hjälpa mig att bryta mig in den då den gått i baklås. Undvik Samsonite om du kan är ett hett tips från coachen-dvs mig.DS