tisdag 20 oktober 2009

Twitterkonferens på webben

I dag följer jag med Disruptive Media konferens The Really Realtime Conference i Stockholm om microbloggen twitters möjligheter för journalister, politiker, företagare och marknadsförare med flera. Många namnkunniga webprofiler från Sverige och utlandet deltar i konferensen och delar med sig

Det blir allt vanligare att följa med i konferenser över nätet i realtid och gratis när du själv inte kan närvara. Frågor kan ställas direkt till konferenstalarna över nätet via liveflödet eller på twitter via hashtaggen #realconf.

Konferensdeltagarna ser
twitterflödet spelas upp för dem på en vägg intill, i en såkallad backchannel. Pigga moderatorer brukar följa med i flödet och ställa frågorna så att alla i publiken också kan uppfatta dem.

Även om det finns en begränsning att sitta med i publiken fysiskt, så gör det inte det över nätet. I våras när Disruptive Media anordnade en liknande konferens satt över 22 000 människor uppkopplade till deras livesändning världen över och alla hade möjlighet att interagera med varandra. Det är en otroligt häftig upplevelse.

I dag arrangerar även Humlab på Umeå universitet ett seminarium om Citizen journalism in a digital age. Kl. 13.15 med professor Stuart Allan, UK. Om du inte har möjlighet att närvara så kan du följa direktsändningen över nätet här: http://live.humlab.umu.se/

Följ mig gärna på twitter.