lördag 12 februari 2011

Dear Zachary-gripande dokumentärfilm"Sorg är kärlek som inte vill ta farväl" Det säger en psykolog i slutet av dokumentärfilmen Dear Zachary!
Den formuleringen har följt mig hela dagen. Ett fantastiskt bra citat, det lägger jag ned i min samling. Den ger lite sinnesro när sorgen griper tag i den. För det gör den när man tittar på den här dokumentären.

Filmen handlar om en älskad son, Andrew, som blir mördad av sin föredetta flickvän i USA. Hon skjuter ned honom brutalt med fem skott i en park. Sedan återvänder hon direkt till Kanada där hon kommer ifrån och trots att polisen har henne som huvudmisstänkt för mordet så är det svårt att få henne utlämnad till USA.

Mitt i allt elände visar det sig att hon bär på den döde Andrews barn. Hans föräldrar säljer sitt hus i Kalifornien och flyttar till Kanada för att kunna ta över vårdnaden av barnbarnet när hon blir dömd för mord på deras son. Men vägen dit är snårig och sårig.

Filmen är gjord av Andrews bäste vän och filmaren Kurt Kuenne, han gjorde den till Andrews ofödde son för att han skulle få veta vem hans far var.
Du kommer att gråta floder men filmen ingjuter också visst hopp. Den visas på SVT play framtill 15 februari. Missa den inte!

Här hittar du filmen på SVT play: http://svtplay.se/t/129797/dox

Här finns filmen också att titta på Top documentary film: http://topdocumentaryfilms.com/dear-zachary-a-letter-to-a-son-about-his-father/