onsdag 24 februari 2010

Varför togs min kommentar bort?

I dag fick jag mig en näsbränna när jag skulle kommentera en artikel i Västerbottens Kuriren om att handarbetsbutikerna säljer slut på allt gult garn för att det råder OS-mössfeber.

Jag bloggade om
händelsen i söndags dels här men även i min blogg på VK-Kesomackan- i den digitala förändringens tid.

VK hade tidigare i höstas bloggsöktjänsten Twingly kopplat till sina artiklar på nätet men den har försvunnit. När jag läste artikeln om mössfebern så tänkte jag att jag kunde tipsa om mitt blogginlägg där även virkbeskrivningen på mössan finns.

Men ack och ve. Jag fick tillbaka detta svarsmejl:Oj, min kommentar om var man kan hitta mössbeskrivningen strider mot deras grundregler. Det lät allvarligt. Jag måste genast kolla vad jag har gjort mig skyldig till.Jag fattar fortfarande ingenting efter ha läst deras regler. Har jag månne gjort mig skyldig till hets mot folkgrupp eller upphovsrättsintrång? Nog för att jag utsatte maken för att se fånig på bild, men hets mot folkgrupp är väl att ta i? Och när det gäller upphovsrättsintrånget så har jag bara länkat till sidan där mössbeskrivningen låg. Eller är det jag misstänker att de inte vill visa omvärlden att jag var före med att skriva om mössfebern i söndags i min blogg? Hur som helst så jag har inte fått någon förklaring till varför kommentaren togs bort. Känns lite småaktigt faktiskt att inte erbjuda läsarna lite mer kunskap i ämnet.

Säg mig, hur hanterar ni länkningar till andra bloggar, sajter i era kommentarer? Det vore intressant att se om detta är något symptomatiskt eller bara ett enskilt fall.