söndag 21 februari 2010

I goda vänners lagI går firade vi att Erika Å har blivit vuxen, hela 40! Vi trängde in oss i Johans J: s garderob tillsammans med ett fisköga och förevigade ögonblicket. Trångt och kul var det!

Mössfeber
Den blågula virkade OS-mössan har fått svenskarna att handarbeta. Enligt DN har det skapat akut garnbrist i handarbetsbutikerna runt om i landet. Till och med maken virkar sig en mössa mellan sändningarna. En svart. Det är färgen som gäller i Holmsjön.

Här finns mönstret också.

Sticky Hand Man gör succé på Youtube


Sticky Hand Man gör succé på Youtube, den handlar om en man och hans gröna slime hand. Att försöka göra en film som lockar många tittare är ett studiemoment i programmet Digital Medieproduktion vid Umeå universitet. Och den här gången verkar studenterna ha lyckats ordentligt. På en vecka har de nått över 11 000 visningar, varav 3 000 sedan i fredags. Det är verkligen en bedrift då det är svårt att utmärka sig på Youtube. Där laddas nämlligen upp 20 timmar film varje minut.

– Vi gjorde en
film utifrån vad vi tror att folk vill se, inte vad vi själva vill se, säger Matilda Höglund, som pitchade filmidén med de andra i gruppen.

– Målgruppen med filmen skulle vara alla och jag tror att många som var unga på slutet av 80-talet minns den gröna slimehanden. Den var billig och alla lekte med den. När vi kollade på Youtube upptäckte vi att det inte var någon uttjatad genre, det gör filmen lite unik, fortsätter hon. De andra i gruppen hakade genast på hennes idé.

De har utlovat
en fortsättning på Sticky Hand Man när filmen har nått över 10 000 visningar, vilket den har gjort nu. Vi får se om de kommmer att infria löftet.

Läs intervju med studenterna på InfoTech Umeå. och på VK.