söndag 2 oktober 2011

Ny lag mot stalkning i sociala medier

I lördags trädde den nya lagen om olaga förföljelse i kraft, den kan ge den som förföljer en annan person via mejl eller via sociala medier, alltså digital förföljelse upp till fyra års fängelse.
Äntligen ett kraftfullt verktyg att ta till. Kristdemokraten Caroline Szyber skriver här om lagen på Newsmill.

Enligt Sveriges Radio har tidigare den som blivit förföljd bara kunnat polisanmäla enskilda händelser och brott, som hot, kränkning eller misshandel. Men den nya lagen samlar alla de upprepade trakasserierna under benämningen olaga förföljelse.

I min egen vänkrets har det under en längre tid förekommit både sms-förföljelse, lösenordsstölder och stalking på Facebook. Då känns det skönt att veta att det nu även går att polisanmäla personen och kanske även få en fällande dom.

Att hitta drömjobbet via Sociala medier

I fredags fick jag åter chansen att prata för arbetssökande från TRR på en frukostträff om hur man kan använda sociala medier för att hitta drömjobbet.

Jag lovade att lägga ut lite länkar om det här. Här är ett inlägg jag skrev förra hösten som fortfarande känns aktuellt: Rekrytering 2.0 - handlar om passion.
Dolda jobb på Facebook är en bra sida, där många tipsar om jobb i en mängd olika branscher.
Här kan du lära dig om hur du kan lägga upp din CV på en egen blogg.

Och sedan är det ju bra att ha ett eget hisstal eller elevatorspeech som det heter på engelska, där du kan presentera dig och dina mål på högst 30 sekunder. Här finns en bra hjälp till att göra sitt eget hisstal på just hisstal.se

Lycka till med jobbsökandet!

Här är min prezipresentation: